Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Kroatien till riktigt bra priser!

Åka runt i Kroatien

Kroatien hade förr i tiden ett ganska dåligt rykte vad gäller standarden på sitt eget vägnät. Detta har emellertid åtgärdats ganska radikalt de senaste åren som ett led i landets ekonomiska återhämtning efter de långa och utdragna krigen på Balkan.

Bil

Motorvägarna i Kroatien är stora, många och flerfiliga samt breda och har som extra lök på laxen bidragit till att eliminera de trafikstockningar som tidigare var mer av regel än undantag i landet. Men smakar det så kostar det givetvis också - motorvägsnätet i Kroatien är avgiftsbelagt så räkna med att du tvingas till att betala vägtullar när du färdas i bil där.

Vägtull i Kroatien

Vägtull i Kroatien. Foto: "zhaffsky" (CC BY 2.0)

Motormännen tipsar om trafikregler som gäller i landet. Hyrbil kan enkelt bokas hos t.ex. Hyrbiluthyrning - antingen över internet eller via deras kostnadsfria telefonnummer.

Tåg

Järnvägsnätet i Kroatien har fortfarande en bit kvar innan man kan skryta med samma höga standard som i fallet med vägarna i landet. Regeringen i Zagreb har dock anslagit närmare 20 miljarder kronor till järnvägen som syftar till att modernisera den och även skapa förutsättningar till så kallade höghastighetståg inom bara ett par års tid.

Under tiden får man dock hålla tillgodo med det något bristfälliga järnvägsnätet. En fördel är dock att tåget fortfarande är ett billigt färdmedel. All tågtrafik körs av Hrvatske željeznice som, som tur är, har en engelskspråkig hemsida.

Flyg

Det kroatiska flygbolaget Croatia Airlines trafikerar flygplatserna i Brac, Dubrovnik, Podgorica, Pula, Rijeka, Split, Zadar och Zagreb. Avgångar och priser kan hittas på Boardingpass.se.

Dagens v?der, Zagreb

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Molnigt
4 ?C

Länktips för bokning av resor till Kroatien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Kroatien.
Charterresor till Dubrovnik, Split, Hvar eller andra delar av Kroatien kan bokas hos bland annat Apollo.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!