Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Kroatien till riktigt bra priser!

Split

Split är Kroatiens näst största stad (efter huvudstaden Zagreb) med sina ca 200000 invånare. Staden ligger vackert vid Adriatiska havets kust.

För den som vill ut i den kroatiska skärgården är Split en utmärkt startpunkt, men Split i sig erbjuder så mycket så att det är värt att stanna här ett par dagar. Minst.

Splits strandpromenad

Splits strandpromenad. Foto: Mikko Lindstedt (CC BY-SA 2.0)

Resa till Split

Flyg, tåg eller bil? Hur du än väljer än vill resa till Split så har vi flera tips på hur du reser hit så smidigt som möjligt. Ta gärna del av våra tips för att hitta rätt resa för dig.

Hotell och annat boende

Det finns ett stort utbud av hotell och annat boende i olika prisklasser i Split. Vi tipsar om ett par hotell och ger tips på var man hittar ännu fler.

Museum

Få, om äns någon, reser till Split för dess museum. För den som tar sig tid finns det dock en hel del museum att utforska och fördjupa sig i.

Sevärdheter

I och omkring Split finns många spår av stadens långa historia, och det är just det som de flesta av stadens sevärdheter handlar om - till exempel antika palats och tempel, men även en hel antik stad som hade sin storhet under 200-talet.

Shopping

Åter igen, det är inte shopping som gjort Split till ett populärt resmål. Här finns förstås ändå allt som behövs och lite till för alla shoppingsugna turister.

Mat och dryck

Som den kuststad det är så dominerar fisk och andra läckerheter från havet på restaurangerna, men oavsett vilken mat och dryck du gillar så kommer du hitta något som passar dig, det är vi helt övertygade om!

Ta sig runt

Du vill förmodligen inte sitta på ditt hotellrum under hela vistelsen i staden. Vi tipsar om hur man kan ta sig runt i Split med kollektivtrafik, taxi och andra färdsätt.

Väder och klimat

När är det egentligen bäst att åka till Split? På sidan väder och klimat finns information om medeltemperatur och nederbörd i Split.

Dagens v?der, Split

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regn
13 ?C

Länktips för bokning av resor till Kroatien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Kroatien.
Charterresor till Dubrovnik, Split, Hvar eller andra delar av Kroatien kan bokas hos bland annat Apollo.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!