Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Kroatien till riktigt bra priser!

Mat och dryck

Splits restauranger brukar hålla sig till redan beprövade favoriter - grillad färsk fisk, stuvat kött, hemgjord pasta och fluffig pizza är de lokala maträtterna som du hittar på de flesta menyer.

Nostromo

Denna fiskrestaurang erbjuder fisk och skaldjur direkt från fiskmarknaden strax utanför och fisken kan inte bli färskare än här på Nostromo, den finaste fiskrestaurangen i Split. Välj bland vita och blå fiskar eller gå direkt på den adriatiska skaldjurstallriken som man kan dela på. Den levereras till brädden fylld med grillad fisk, bläckfisk, musslor, havskräftor och allt annat som kocken kommer på.

Utmärkta dalmatiska viner finns också. Detta är en relativt dyr restaurang, men om det smakar så kostar det därefter också.

Sperun

Denna lilla mysiga restaurang erbjuder goda maträtter från det lokala köket med en betoning på fisk och skaldjur. Interiören är inredd med gamla och moderna oljemålningar. Dagens special är ofta en bra idé. Kom tidigt om du vill få en plats på uteserveringen och håll dig borta från den färska fisken om du vill hålla dig till en stramare budget.

Glad krögare på trevliga Sperun

Glad krögare på trevliga Sperun. Foto: "greenmelinda" (CC BY 2.0)

Kod Jože

Denna lantliga krog, en traditionell kroatisk bistro, serverar utsökta fisk-och kötträtter. Det finns alltid något på menyn som passar varje budget; från en billig och läcker skaldjursrisotto till dyra lokala havskräftor. Denna krog är väldigt populär på sommaren bland både lokalbefolkning och turister så se till att komma in tidigt för att få plats på en av bänkarna.

Enoteka Terra

Denna källarvinbar är något av en lokal liten pärla. På Enoteka Terra kan du njuta av det underbara kroatiska vinet samtidigt som du knaprar på kroatisk tapas. Den varierade menyn innehåller kryddig slavonsk korv, Prsut (lufttorkad skinka), samt rätter som infunderas med istrientryffel. Mer bastanta rätter, såsom havsabborre och filéstekar, är också tillgängliga i detta gastronomiska paradis.

Restoran Jugo

Seglare äter på terrassen i denna mondäna byggnad med utsikt över båtarna som ligger förtöjda. Den enastående utsikten över viken till Riva och gamla staden belönar dig för din promenad till denna restaurang och de dalmatiska rätterna gör dig inte besviken heller.

Marknader

Det finns ett par marknader i Split. Besök dem för att få färsk fisk och färska grönsaker och annat och komponera en maträtt på egen hand om du vill. Det är lite mer annorlunda och personligt så.

Dagens v?der, Split

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regn
13 ?C

Länktips för bokning av resor till Kroatien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Kroatien.
Charterresor till Dubrovnik, Split, Hvar eller andra delar av Kroatien kan bokas hos bland annat Apollo.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!