Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Kroatien till riktigt bra priser!

Shopping

Split erbjuder unika shoppingmöjligheter för besökare. Sedan slutet av den serbisk-bosniska konflikten och kommunismens fall har Splits samhälle vuxit och blivit en blomstrande stad.

Skor

Split anses vara en av huvudstäderna för skor i världen. Här kan du köpa handgjorda skor för några hundralappar. Märkesskor kan köpas för lite mer än så. Priserna är rimliga och du kan hitta en bra och trevliga objekt för att ta med hem från din resa.

Lokala varor

Kroatien är känt för handgjorda kläder och accessoarer. Hantverkarna tar denna konst på allvar eftersom detta har pågått i århundraden. Kravatten har sitt ursprung i området och så småningom utvecklades detta till den moderna slipsen. En annan artikel med högt värde från Kroatien är läderväskor.

Det finns dock mer än kläder och accessoarer. Några av de mest populära produkterna är olivolja, vin och ost. Hantverkarna tillverkar och säljer egna smycken också om man är intresserad av sådant. Är man kunnig när det gäller shopping kan man hitta broscher, ringar och örhängen till bra priser.

Grönsaksmarknaden och fiskmarknaden

På den här marknaden hittar du färska frukter och grönsaker och hemgjorda produkter som vin, olivolja och ost. Inte nog med det, i närheten finns många små souvenirbutiker. En annan trevlig marknad är fiskmarknaden som är väldigt bra om man vill ha färsk fisk.

Shoppingcenter och gallerior

Split skryter med sina utomhusmarknader och köpcentrum. I en av de mer berömda galleriorna, Palace, finns ett antal lyxiga butiker. Utanför palatset finns en utomhusmarknad för turister som letar efter den äkta basarupplevelsen. Lokalt tillverkade föremål och gourmetlivsmedel finns här.

Utomhusmarknad i Split

Utomhusmarknad i Split. Foto: Alistair Young (CC BY 2.0)

En mängd olika globala modemärken är representerade i Mall of Split, inklusive varumärken som för första gången har kommit till Split och den kroatiska marknaden. Modemärken för barn, unga och vuxna, sportkläder och utrustning, sortiment av hushållsvaror, elektronik, stormarknad och ett mångsidigt utbud av varor och tjänster. Detta är allt man kan önska sig i ett köpcentrum på 62400 kvadratmeter.

Joker är ett annat modernt shoppingcenter. Ytan är på 50000 kvadratmeter stort och här finns cirka 100 butiker, till exempel Morgan, New Yorker, Cavalli, Bata, Joop och Tommy Hilfiger. Här finns även flera biografer och kaféer.

Marmontova

Bara några hundra meter från gamla stan finns shoppinggatan Marmontova där man kan hitta internationella butiker, till exempel Zara och Benetton.

Dagens v?der, Split

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regn
13 ?C

Länktips för bokning av resor till Kroatien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Kroatien.
Charterresor till Dubrovnik, Split, Hvar eller andra delar av Kroatien kan bokas hos bland annat Apollo.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!