Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Kroatien till riktigt bra priser!

Zagreb

Zagreb är Kroatiens huvudstad och tillika största stad (ca 800000 innvånare). Det är en utpräglad industristad, men här finns också ett av de största universiteten i sydöstra Europa.

Det vore fel att påstå att Zagreb är en populär stad bland citysugna turister, men för den som reser hit finns mer än tillräckligt för att sysselsätta sig under ett besök.

Utsikt över Zagreb

Utsikt över Zagreb. Foto: Alistair Young (CC BY-SA 2.0)

Resa till Zagreb

Flyg, tåg eller bil? Hur du än väljer än vill resa till Zagreb så har vi flera tips på hur du reser hit så smidigt som möjligt. Ta gärna del av våra tips för att hitta rätt resa för dig.

Hotell och annat boende

Det finns ett stort utbud av hotell och annat boende i olika prisklasser i Zagreb. Vi tipsar om ett par hotell och ger tips på var man hittar ännu fler.

Museum

För alla intresserade av Kroatiens historia finns förstås ett flertal museum att besöka landets huvudstad, men här finns också ett par mycket bra konstmuseum. Missa inte heller Zagrebs stadsmuseum!

Sevärdheter

När vi frågar efter kända sevärdheter i Zagreb får vi sällan något svar. Inte så konstigt kanske, för världskända byggnader och insitutioner lyser med sin frånvaro. Här finns ändå ett par platser väl värda ett besök.

Shopping

Numera finns många av de internationella kedjorna etablerade i Zagreb, men det finns som tur är en stor mängd inhemska kroatiska butiker som erbjuder fler möjligheter till bra och varierad shopping.

Mat och dryck

I Zagreb finns ett stort och varierat utbud av restauranger. Prova gärna lokal mat och dryck från Balkan, främst med goda kötträtter och utsökta öl och viner.

Ta sig runt

Du vill förmodligen inte sitta på ditt hotellrum under hela vistelsen i staden. Vi tipsar om hur man kan ta sig runt i Zagreb med kollektivtrafik, taxi och andra färdsätt.

Väder och klimat

När är det egentligen bäst att åka till Zagreb? På sidan väder och klimat finns information om medeltemperatur och nederbörd i Zagreb.

Dagens v?der, Zagreb

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Molnigt
4 ?C

Länktips för bokning av resor till Kroatien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Kroatien.
Charterresor till Dubrovnik, Split, Hvar eller andra delar av Kroatien kan bokas hos bland annat Apollo.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!