Pula

Pula är med sina 90000 innvånare den största staden i regionen Istrien och den femte största staden i Kroatien.

Läget vid Adriatiska havet lockar sol- och badtörstande turister, men det finns fler anledningar till att besöka Pula.

Flygbild över Pula

Flygbild över Pula. Foto: Mario Fajt (CC BY 2.0)

Resa till Pula

Flyg, tåg eller bil? Hur du än väljer än vill resa till Pula så har vi flera tips på hur du reser hit så smidigt som möjligt. Ta gärna del av våra tips för att hitta rätt resa för dig.

Hotell och annat boende

Det finns ett stort utbud av hotell och annat boende i olika prisklasser i Pula. Vi tipsar om ett par hotell och ger tips på var man hittar ännu fler.

Museum

Pula har ett par riktigt trevliga museum. Historiska museet är inrymt i ett 1700-tals citadell med vacker utsikt över staden. Arkeologiska museet berättar om Pulas och landskapet Istriens historia, från förhistorisk tid till medeltiden.

Sevärdheter

Den romerska amfiteatern är den största av Pulas sevärdheter. Den kroatiska versionen av Colloseum är absolut ett måste att se när man befinner sig här, men det finns fler spår av romarna som man bör spana in, bland annat Augustus tempel.

Shopping

Giardini är den stora shoppinggatan i stan, men centrum har allt från små gågator till saluhallar som alla lämpar sig utmärkt för trevliga shopping-äventyr. Många stora kedjor lyser med sin frånvaro vilket vi bara tycker är skönt!

Mat och dryck

Pula har sin beskärda del av restuaranger i alla prisklasser och med varierande standard. Oavsett vilken mat och dryck du är på jakt efter hittar du därför, med största sannolikhet, det du söker. Passa gärna på att prova gärna lokala specialiteter.

Ta sig runt

Du vill förmodligen inte sitta på ditt hotellrum under hela vistelsen i staden. Vi tipsar om hur man kan ta sig runt i Pula med kollektivtrafik, taxi och andra färdsätt.

Väder och klimat

När är det egentligen bäst att åka till Pula? På sidan väder och klimat finns information om medeltemperatur och nederbörd i Pula.

Dagens v?der, Pula

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regn
13 ?C

Länktips för bokning av resor till Kroatien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Kroatien.
Charterresor till Dubrovnik, Split, Hvar eller andra delar av Kroatien kan bokas hos bland annat Apollo.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!