Zadar

Zadar, som har ca 100000 innvånare, har en lång historia och i staden finns många minnen från antiken. Det är ingen typisk turistort, men läget vid havet är bra och på senare tid har allt fler fått upp ögonen för staden.

Från Zadar når man snabbt och enkelt öarna i skärgården längs med kusten, men för den som vill stanna i land har staden mycket att erbjuda.

Hamnpromenaden i Zadar

Hamnpromenaden i Zadar. Foto: Remus Pereni (CC BY 2.0)

Resa till Zadar

Flyg, tåg eller bil? Hur du än väljer än vill resa till Zadar så har vi flera tips på hur du reser hit så smidigt som möjligt. Ta gärna del av våra tips för att hitta rätt resa för dig.

Hotell och annat boende

Det finns ett stort utbud av hotell och annat boende i olika prisklasser i Zadar. Vi tipsar om ett par hotell och ger tips på var man hittar ännu fler.

Museum

Trots sin ringa storlek finns det i Zadar ett flertal museum där man kan fördjupa sig i bland annat Zadars stadsmuseum med föremål från medeltiden fram till 1800-talet och det Arkeologiska museet med fynd från utgrävningar i och omkring staden.

Sevärdheter

Stadens sevärdheter består i princip uteslutande om byggnadsverk och minnen från antikens dagar, till exempel den stora katedralen som började byggas på 300-talet.

Shopping

Zadar har sin beskärda del av torghandel, gränder med småbutiker, och lite större gallerior där man kan hitta kända varumärken. Möjligheterna till shopping sticker alltså inte ut nämnvärt, men det hindrar förstås inte att man kan göra ett och annat fynd här.

Mat och dryck

Fisk och skaldjur står ofta på menyn i den här delen av Kroatien, men oaktat vilken typ av mat och dryck du är sugen på hittar du det förmodligen här då antalet restauranger är stort. Visst är mycket inriktat på turisterna, men det finns fortfarande genuina dalmatinska restauranger i staden.

Ta sig runt

Du vill förmodligen inte sitta på ditt hotellrum under hela vistelsen i staden. Vi tipsar om hur man kan ta sig runt i Zadar med kollektivtrafik, taxi och andra färdsätt.

Väder och klimat

När är det egentligen bäst att åka till Zadar? På sidan väder och klimat finns information om medeltemperatur och nederbörd i Zadar.

Dagens v?der, Zadar

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regn
12 ?C

Länktips för bokning av resor till Kroatien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Kroatien.
Charterresor till Dubrovnik, Split, Hvar eller andra delar av Kroatien kan bokas hos bland annat Apollo.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!