Dubrovnik

Dubrovnik är en förhållandesvis liten stad - här bor ungefär 50000 människor. Besökarna är desto fler och kan räknas i miljoner varje år.

Vackra stränder, turkost vatten och mängder med artikektoniska mästerverk har gjort Dubrovnik till Kroatiens mest popuära turistmål. Här kommer du absolut att trivas!

Utsikt över Dubrovnik

Utsikt över Dubrovnik. Foto: L. Richard Martin, Jr. (CC BY 2.0)

Resa till Dubrovnik

Flyg, tåg eller bil? Hur du än väljer än vill resa till Dubrovnik så har vi flera tips på hur du reser hit så smidigt som möjligt. Ta gärna del av våra tips för att hitta rätt resa för dig.

Hotell och annat boende

Det finns ett stort utbud av hotell och annat boende i olika prisklasser i Dubrovnik. Vi tipsar om ett par hotell och ger tips på var man hittar ännu fler.

Museum

När du tröttnat på sol och bad kan det kanske passa med ett besök på ett museum? Trots stadens ringa storlek finns det faktiskt en del att välja på - det Maritima museet är nog vår favorit.

Sevärdheter

Dubrovnik skulle kunna anses vara en sevärdheter i sig. Stadsmurarna är svåra att undvika, och ger en fantastisk utsikt över staden och havet samtidigt som de påminner om stadens långa historia.

Shopping

Med tanke på stadens storlek finns här ett större utbud av shopping än vad man skulle kunna förvänta sig, och det beror förstås på turismen. Turistfällor finns det gott om, men även genuina butiker och marknader.

Mat och dryck

Här finns ett stort utbud av restauranger. Standarden varierar (tips: ju fler språk en meny är på desto sämre är maten) men hittar man rätt så kommer man inte att bli besviken över den mat och dryck som serveras. Här finns flera restauranger av högsta klass, men det kan som sagt kräva lite letande och gallrande.

Ta sig runt

Du vill förmodligen inte sitta på ditt hotellrum under hela vistelsen i staden. Vi tipsar om hur man kan ta sig runt i Dubrovnik med kollektivtrafik, taxi och andra färdsätt.

Väder och klimat

När är det egentligen bäst att åka till Dubrovnik? På sidan väder och klimat finns information om medeltemperatur och nederbörd i Dubrovnik.

Dagens v?der, Dubrovnik

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Molnigt
12 ?C

Länktips för bokning av resor till Kroatien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Kroatien.
Charterresor till Dubrovnik, Split, Hvar eller andra delar av Kroatien kan bokas hos bland annat Apollo.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!