Resa till Dubrovnik

Dubrovnik är en populär semesterort och under sommarhalvåret då staden lever upp är flygförbindelserna mycket goda. Under lågsäsong är flygförbindelserna något mer begränsade.

Charter till Dubrovnik

Med charter får du en paketerad resa (flyg och hotell) till Dubrovnik. Charterbolagen har ofta personal på plats och hotellen är utvalda och granskade av företaget. Det ger mindre flexibilitet men mer trygghet och ofta (men inte alltid!) högre pris än om man ordnar resan själv.

Följande företag ordnar charterresor till Dubrovnik: Solresor.

Flyg till Dubrovnik

Under sommaren går det att flyga direkt till Dubrovnik från Skandinavien med flera flygbolag. Exempelvis med Ryanair från Stockholm-Skavsta eller med Norwegian från Köpenhamn och Stockholm. Detta är smidiga och relativt billiga alternativ – det kan gå att hitta biljetter för 4-500 kr om man är ute i riktigt god tid.

Under resten av året trafikeras flygplatsen av Croatia Airlines, Dubrovnik Airlines, EasyJet och British Airways. De tre sistnämna är dock dåliga alternativ för oss i Sverige då det innebär krångliga anslutningsresor eller långa restider. Croatia Airlines flyger däremot från Köpenhamn till Zagreb, varifrån man kan resa vidare till Dubrovnik.

Croatia Airlines flyger till Dubrovnik

Croatia Airlines flyger till Dubrovnik. Foto: Carlos Correa Loyola (CC BY 2.0)

Det går också att åka med Croatia Airlines partners i Star Alliance, t.ex. med SAS, Lufthansa och Austrian Airlines, och på så vis få fler resemöjligheter (exempelvis kan man flyga Stockholm-München med SAS, München-Zagreb med Lufthansa och Zagreb-Dubrovnik med Croatia Airlines).

Hittar min inte biljetter med Ryanair eller Norwegian så kostar det normalt från ca 1800 kr t/r per person med Croatia Airlines och dess partners.

Flygplatsen, som är den tredje största i Kroatien, ligger ca 20 km utanför staden, till vilken man enkelt tar sig med de bussar som trafikerar flygplatsen.

Tåg till Dubrovnik

Dubrovnik har ingen direkt förbindelse med järnvägsnätet i Kroatien. Närmaste järnvägsstationen ligger i Split, ca 25 mil norrut. Tar man sig med tåg till Split får man därför åka sista biten med buss och/eller båt.

Exempel på kroatiskt tåg

Exempel på kroatiskt tåg.. Foto: David Holt (CC BY-SA 2.0)

Bil till Dubrovnik

Från Malmö till Dubrovnik är det drygt 220 mil. Bortsett från färjeförbindelsen mellan Rödby och Puttgarden är det motorväg i princip hela resan.

I Kroatien är motorvägar avgiftsbelagda. Betalning sker kontant eller med kort i betalstationer längs vägen. Kostnaden beror på hur långt man kör, till exempel kostar det ca 200 kr att köra mellan Zagreb och Split (40 mil). Det är förbjudet att prata i en handhållen mobiltelefon (handsfree går bra) och skicka SMS när du kör bil.

Totalstopp på Autobahn

Totalstopp på Autobahn. Foto: "Kunstee" (CC BY 2.0)

Du passerar Danmark (såvida du inte åker färja direkt från Sverige till Tyskland), Tyskland, Österrike, Slovenien och eventuellt Italien eller Ungern på vägen till Kroatien. Tänk på att kolla upp vad som gäller för trafiken i Kroatien och de länder du passerar.

Dagens v?der, Dubrovnik

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Molnigt
12 ?C

Länktips för bokning av resor till Kroatien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Kroatien.
Charterresor till Dubrovnik, Split, Hvar eller andra delar av Kroatien kan bokas hos bland annat Apollo.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!