Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Kroatien till riktigt bra priser!

Shopping

Dubrovnik erbjuder rika möjligheter till shopping. Här finns allt från moderna shoppingcentrum till ett av världens absolut äldsta apotek. Spännvidden i Dubrovniks shopping är faktiskt alldeles enastående. Kom ihåg att pruta när du gör affärer i Kroatien, även om det känns obekvämt för en svensk att göra det.

Marknaden i Gamla stan

Gundliceva är marknadsplatsen i Gamla stan. Den har haft sina toppar och dalgångar men behåller fortfarande sitt grepp om turisterna som ett exotiskt och kanske något annorlunda ställe dit man främst beger sig för att köpa billiga grönsaker. Dubrovniks egen specialitet säljs här - torkade apelsinskivor som bokstavligt talat har blivit dränkta i socker. Även övrig frukt och grönsaker går åt som smör i solsken. Torkade fikon är en annan mycket populär vara som säljs just här.

Marknad i Dubrovnik

Marknad i Dubrovnik. Foto: Chris Brown (CC BY-SA 2.0)

Franciskanerklostrets apotek

Franciskanerklostrets apotek förmodligen världens äldsta, ännu fullt fungerande apotek. Fram till 1800-talets början lät klostrets munkar begrava sina överordnade biskopar och abbotar inne i apoteket. Men när en viss Napoleon Bonaparte kom stormande med sina trupper och intog staden så satte han P för denna, i den franske kejsarens egna ögon barbariska, sedvänja.

Förutom sin ålder kan apoteket även stoltsera med att man är tillverkare av en kräm som på ett fullständigt mirakulöst sätt påstås hjälpa mot allt från tandvärk och fotsvamp till problem med Skatteverket och vågor i håret. Varför inte köpa hem ett halvkilo och därmed bli av med alla dina problem?

Kras

Kras är Kroatiens största och dessutom allra mest berömda tillverkare av choklad. Detta är ett eldorado för alla glada gottegrisar. Fabriken har varit igång sedan 1911. Här kan du köpa dina resväskor proppfulla med allsköns gotteligottgott såsom praliner, chokladkakor och annat i den smakrika kakaons fåra. Man säljer även choklad i form av stora presentförpackningar modell XL.

Dagens v?der, Dubrovnik

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Molnigt
12 ?C

Länktips för bokning av resor till Kroatien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Kroatien.
Charterresor till Dubrovnik, Split, Hvar eller andra delar av Kroatien kan bokas hos bland annat Apollo.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!