Mat och dryck

Dubrovnik är inte bara en fantastiskt vacker och spännande stad att besöka. Här finns även hur många bra och trevliga restauranger där du kan äta och dricka både gott och billigt. Det faktum att Dubrovnik är en kustnära stad avspeglar sig ofta i restaurangernas menyer där fisk och skaldjur intar en central plats.

Visserligen kan många av stans restauranger, främst de som är strategiskt placerade utmed de vanliga turiststråken, med rätta stämplas som rena turistfällorna med dåligt tillagad mat till skyhöga priser, men om man ser till att undvika dessa veritabla rövarnästen så kan man hitta riktiga guldkorn i Dubrovnik.

Nautika

Nautika är inte bara en av Dubrovniks bästa restauranger, utan en av de bästa i hela Kroatien. Tidningen Condé Nast Traveller utsåg 2008 restaurangen till världens sjätte mest romantiska restaurang, vilket man kan förstår när man sitter på terrassen med utsikt över Adriatiska havet. Menyn varierar beroende på dagens fångst och utbud på de lokala marknaderna men maten är alltid av högsta klass.

Njut av både mat och utsikt

Njut av både mat och utsikt. Foto: Jennifer Boyer (CC BY 2.0)

Proto

Proto är en restaurang med anor, grundad 1886. Här är fisk specialiteten och maten tillagas enligt lokala traditionella recept. Skönt läge i den gamla delen av Dubrovnik dit både turister och lokalbefolkningen går.

Orhan

Orhan får man nästan samma utiskt som på topprestaurangen Nautika, men till ett mer överkomligt pris. Populär restaurang speciellt käns för sina skaljursplatåer.

Dubrovacki Kantun

I gamla stan ligger Dubrovacki Kantun, med hemtrevlig och gemytlig atmosfär. Här serveras enkel men mycket god dubrovniansk (!?) mat till fullt rimliga priser.

Dagens v?der, Dubrovnik

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Molnigt
12 ?C

Länktips för bokning av resor till Kroatien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Kroatien.
Charterresor till Dubrovnik, Split, Hvar eller andra delar av Kroatien kan bokas hos bland annat Apollo.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!