Hvar

Hvar är namnet på både en ö och en stad. Ön ligger strax sydväst om Split, och staden ligger i sydvästra delen av ön. Då var det utrett!

Ön är en mycket populär semesterort, både bland kroaterna själva och bland utländska turister. Vill man ha sol och bad har man kommit helt rätt, men ön har mycket mer än så att erbjuda.

Utsikt över Hvar

Utsikt över Hvar. Foto: Pierre Mounier (CC BY-SA 2.0)

Resa till Hvar

Flyg, tåg eller bil? Hur du än väljer än vill resa till Hvar så har vi flera tips på hur du reser hit så smidigt som möjligt. Ta gärna del av våra tips för att hitta rätt resa för dig.

Hotell och annat boende

Det finns ett stort utbud av hotell och annat boende i olika prisklasser i Hvar. Vi tipsar om ett par hotell och ger tips på var man hittar ännu fler.

Museum

Hvar och museum? Jo, det är faktiskt en kombination som fungerar - i alla fall en stund. Hvar Heritage Museum är perfekt för dig som vill veta mer om öns historia utan risk för att det blir för mycket.

Sevärdheter

Staden var har ett par sevärdheter, främst tänker vi då på ringmuren och den gamla borgen som ger en underbar utsikt över ön. Det är så klart värt att ta sig runt och studera hela ön också även om det inte finns några enskilda sevärdheter som gör det värt resan.

Shopping

Shopping på Hvar är av det enklare slaget. Det går att få tag i det mesta man behöver, liksom lokalt hantverk och lokalt odlade produkter. Större kedjor med internationella varumärken är det dock sämre med, men det kanske bara är skönt?

Mat och dryck

På Hvar finns en skön blandning restauranger så när det är dags att leta efter mat och dryck hittar man mycket, allt från enkla turistkrogar till lyxigare restauranger. Håll gärna utkik efter restauranger som serverar lokala specialiteter!

Ta sig runt

Du vill förmodligen inte sitta på ditt hotellrum under hela vistelsen i staden. Vi tipsar om hur man kan ta sig runt i Hvar med kollektivtrafik, taxi och andra färdsätt.

Väder och klimat

När är det egentligen bäst att åka till Hvar? På sidan väder och klimat finns information om medeltemperatur och nederbörd i Hvar.

Dagens v?der, Hvar

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regn
14 ?C

Länktips för bokning av resor till Kroatien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Kroatien.
Charterresor till Dubrovnik, Split, Hvar eller andra delar av Kroatien kan bokas hos bland annat Apollo.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!