Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Kroatien till riktigt bra priser!

Ta sig runt

Även om Hvar är en ö som helt naturligt har en klart begränsad geografisk yta så finns det rent ut sagt otroligt mycket att både se och göra, men för att kunna se och uppleva allt vad Hvar har att erbjuda så måste man kunna veta vart och hur man tar sig runt på ön. Detta ska vi titta lite närmare på här.

Kollektivtrafik

Bussar finns från öns färjelägen, och det är det bästa valet såvida ditt hotell inte erbjuder transfer. Bussarna, som körs av Cazmatrans, går också mellan staden Hvar, Stari Grad och byar som Helsa och Vrboska.

Moped och cykel

Det förmodligen allra smidigaste sättet att ta sig runt på Hvar är med moped, men är man inte riktigt lika våghalsig går det förstås bra med cykel. Cyklar och mopeder kan hyras på ett flertal ställen på ön. Ett varningen ord dock: ta det försiktigt inom staden Hvar då det kan vara trångt och bökigt att ta sig fram.

Hyr moped på Hvar och bli glad

Hyr moped på Hvar och bli glad. Foto: Kelly Smith (CC BY-SA 2.0)

Taxi

Undvik om möjligt de taxibilar som väntar vid färjeläget då de kan vara rejält dyra. Vill du ha frihet när du tar dig runt på ön kan det faktiskt löna sig ekonomiskt att istället hyra en bil (men tänk på att det bara finns 2 bensinmackar på ön!).

Dagens v?der, Hvar

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regn
14 ?C

Länktips för bokning av resor till Kroatien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Kroatien.
Charterresor till Dubrovnik, Split, Hvar eller andra delar av Kroatien kan bokas hos bland annat Apollo.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!