Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Kroatien till riktigt bra priser!

Resa till Hvar

Hvar är en liten ö utan vare sig flygplats eller broförbindelse med fastlandet. Till och från fastlandet får man åka båt - har man inte en eget så finns det ett flertal färjeförbindelser att välja på.

Charter till Hvar

Med charter får du en paketerad resa (flyg och hotell) till Hvar. Charterbolagen har ofta personal på plats och hotellen är utvalda och granskade av företaget. Det ger mindre flexibilitet men mer trygghet och ofta (men inte alltid!) högre pris än om man ordnar resan själv.

Charter till Hvar kan bokas hos bland annat Apollo.

Färja till Hvar

Från Split (se Resa till Split) går det bilfärjor flera gånger dagligen till Stari Grad och Hvar stad. Restiden är ca 2 timmar. Under högsäsong går det även att åka katamaran mellan Split och Hvar stad, restiden är då ca 1 timme.

Hvar har även färjeförbindelser med flera andra öar och städer längs den Kroatiens kust, man kan bland annat ta sig till Hvar från både Zadar och Dubrovnik. Det går även att åka båt till och från Bari och Ancona i Italien.

Färjor på rad i Medelhavet

Färjor på rad i Medelhavet. Foto: Konstantinos Dafalias (CC BY 2.0)

Färjorna körs av Jadrolinija. På rederiets hemsida finns aktuella tidtabeller och prislistor (alla sidor finns på engelska). Det går även att förboka biljetter.

Segelbåt till Hvar

Utmed kusten finns flera företag som hyr ut segelbåtar, både med och utan skeppare. Vi har svårt att rekommendera någon enskild uthyrare, men en snabb Googling ger flera resultat, däribland svenska More Sailing.

Hyr segelbåt i Kroatien

Hyr segelbåt i Kroatien. Foto: Alex Proimos (CC BY 2.0)

Ta sig runt på Hvar

Hvar är drygt 6 mil långt från väster till öster och som mest ca 600 meter långt från norr till söder. Planerar man inte att se hela ön går det utmärkt att ta sig runt med hyrd cykel, moped eller scooter - men för att se hela ön rekommenderar vi hyrbil.

Kollektivtrafik finns också och är förstås ett bra alternativ om man inte vill hyra bil, men både linjenät och tidtabeller är något begränsade.

Dagens v?der, Hvar

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regn
14 ?C

Länktips för bokning av resor till Kroatien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Kroatien.
Charterresor till Dubrovnik, Split, Hvar eller andra delar av Kroatien kan bokas hos bland annat Apollo.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!