Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Kroatien till riktigt bra priser!

Mat och dryck

Med tanke på den lilla inhemska befolkningen och de många turisterna som varje år besöker ön så kanske man inte har de högsta förväntningarna på maten. Så illa är det dock inte, och självklart finns det några riktigt bra val för en lyckad måltid ute. Här är några tips.

Fisk är vanligt på menyn på Hvar

Fisk är vanligt på menyn på Hvar. Foto: Monika Bota (CC BY-SA 2.0)

Konoba Menego

Vill man prova dalmatiska specialiteter så är Konoba Menego ett mycket bra val. Den lilla tavernan som ligger i gamla stan i staden Hvar har nämligen enbart sådana rätter på menyn. Enbart kalla rätter, dessutom. Getost, marinerat kött, fikon och "allt man kan göra med vindruvor" är ett urval av det som serveras.

Dalmatino

Dalmatino är av många ansedd som den bästa restuarangen på ön. Turistigt (menyn finns på svenska)? Javisst, men det är svårt att undvika och med tanke på kvaliteten på mat, dryck och service så gör det ingenting. Det finns mycket att välja på och kött, fisk och vegetariskt finns på menyn.

Giaxa

Restaurang Giaxa ligger runt hörnet från stora torget i Hvar och har en kaxig slogan: "Have you ever tasted art?". Fokus är framförallt på fiskrätter vilka de serverar med den äran. Prisnivån är lite högre än snittet men det är det nästan alltid värt.

Dagens v?der, Hvar

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regn
14 ?C

Länktips för bokning av resor till Kroatien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Kroatien.
Charterresor till Dubrovnik, Split, Hvar eller andra delar av Kroatien kan bokas hos bland annat Apollo.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!