Shopping

Hela ön är i princip ett enda stort turistparadis och lokalbefolkningen är snudd på pinsamt medveten om att man är så totalt beroende av och utlämnad till de inkomster som man får från turismen. Det kan av den anledningen vara läge att som turist passa på att göra fördelaktiga affärer när man är ute och shoppar i Hvar. Ta chansen att pruta så skamlöst du bara kan när du shoppar.

Dagligvarushopping i centrala staden Hvar

Mycket av shoppinglivet utgår helt naturligt från staden Hvar, till stor del beroende på att det är här som det mesta av turismen är koncentrerad. Men det finns – icke att förglömma – många små marknader och gårdsbutiker runt om på ön där man som turist kan göra riktiga fynd till vrakpriser. Mellan stationen och torget finns det en stor utomhusmarknad där man säljer frukt och grönsaker.

Souvenirer

Nere i hamnen och utmed strandpromenaden i staden Hvar brukar det pågå en livlig marknadshandel. Här hittar du bland annat öns egen specialitet, torkad lavendel och olja som är gjord av just lavendel. Passa på att köpa med dig ett par rejäla nävar av lavendel från Hvar när du befinner dig här på besök.

Lavendel är populärt på Hvar

Lavendel är populärt på Hvar. Foto: "photo.bulle" (CC BY 2.0)

Vin

Hvar är även en ö som har gjort sig känd för sin produktion av fina kvalitetsviner. Det bästa röda vinet kommer från den södra kusten och det bästa vita vinet produceras i vingårdar på den norra sidan. Med hjälp av bil kan du snabbt och enkelt ta dig runt bland öns många vingårdar för att på ort och ställe provsmaka det lokalt producerade gårdsvinet innan du till sist bestämmer dig för vilka flaskor du ska köpa med dig hem.

Dagens v?der, Hvar

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regn
14 ?C

Länktips för bokning av resor till Kroatien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Kroatien.
Charterresor till Dubrovnik, Split, Hvar eller andra delar av Kroatien kan bokas hos bland annat Apollo.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!