Museum

Som sig bör är Hvar, likt varje stad med en lång och spännande historia, begåvad med museum för alla som är intresserade av ämnet lokalhistoria. I övrigt är det dock tomt på museum, vilket väl i och för sig inte är alltför oväntat med tanke på stadens ringa storlek.

Hvar Heritage Museum

Hvar Heritage Museum har en mycket blandad samling föremål. Här finns åtta permanenta utställningar, med allt från arkeologiska utgrävningar till modern konst. En del av museumet är inrymt i poeten Hanibal Lucics sommarhuset, byggt i mitten av 1500-talet. Det hela kan vara en lagom lättsam omväxling om man under en stund tröttnat på strand- och badliv.

Stari Grad

Hyr gärna en cykel och trampa iväg till öns allra äldsta by, Stari Grad, och du kommer snabbt att inse att begreppet museum har vidgats rejält.

Hundraåriga gränder i Stari Grad

Hundraåriga gränder i Stari Grad. Foto: Joakim Westerlund (CC BY-SA 2.0)

Staden grundades när ön var del av en grekisk kolonisation från 300-talet (före Kristus) men området runt byn har varit befolkat i tusentals år dessförinnan. Stari Grad finns sedan 2008 med på UNESCO:s lista över världsarv.

Dagens v?der, Hvar

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regn
14 ?C

Länktips för bokning av resor till Kroatien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Kroatien.
Charterresor till Dubrovnik, Split, Hvar eller andra delar av Kroatien kan bokas hos bland annat Apollo.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!