Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Kroatien till riktigt bra priser!

Resa till Split

Split är Kroatiens nästa största stad, men sett ur flygperspektiv är det mer en semesterort än en storstad. Det går helt enkelt betydligt fler flyg hit på sommaren..

Charter till Split

Med charter får du en paketerad resa (flyg och hotell) till Split. Charterbolagen har ofta personal på plats och hotellen är utvalda och granskade av företaget. Det ger mindre flexibilitet men mer trygghet och ofta (men inte alltid!) högre pris än om man ordnar resan själv.

Charter till Split kan bokas hos bland annat Apollo.

Flyg till Split

De flesta flyglinjerna till Split trafikeras enbart på sommaren, och de som flygs året runt är främst inrikeslinjer. Croatia Airlines flyger bland annat till Zagreb, vilket gör att man kan ta sig till Split med en eller två mellanlandningar.

Det går att flyga delsträckor med olika Star Alliance-flygbolag, t.ex. Stockholm-München med SAS, München-Zagreb med Lufthansa och slutligen Zagreb-Split med Croatia Airlines.

Croatia Airlines flyger till Zagreb

Croatia Airlines flyger till Zagreb. Foto: Carlos Correa Loyola (CC BY 2.0)

Under sommaren kan man flyga direkt till Split med SAS från både Stockholm och Göteborg, med Lufthansa via München och Frankfurt, Austrian Airlines via Wien och Malev via Budapest. Direktflyg med SAS är ofta något dyrare än om man accepterar en mellanlandning.

Räkna med ett pris från ca 1800 kr t/r, givetvis beroende på hur tidigt bokning man gör och när på året man reser.

När det gäller lågprisflyg så flyger Norwegian från Köpenhamn och Stockholm under sommaren. Dessa alternativ kan vara några hundralappar billigare än tidigare nämna flygbolag, men återigen: det beror på i hur god tid man är ute kombinerat med hur stor efterfrågan är.

Flygplatsen ligger ca 20 km utanför Split. Direktbussar går regelbundet mellan flygplatsen och stadens centrum.

Tåg till Split

Det går att åka tåg från Sverige till Kroatien, men resan tar omkring 1 dygn och inkluderar flera tågbyten. och inkluderar flera tågbyten.

Exempel på kroatiskt tåg

Exempel på kroatiskt tåg. Foto: David Holt (CC BY-SA 2.0)

Exempelvis kan man åka Malmö från Malmö till Zagreb med byten i Hamburg eller Berlin och sedan ytterligare ett byte i München eller Budapest. Från Zagreb kan man sedan åka regionaltåg och till Split, en resa som tar mellan 6 och 9 timmar.

Bil till Split

Från Malmö till Split är det ganska precis 200 mil. Bortsett från färjeförbindelsen mellan Rödby och Puttgarden är det motorväg i princip hela resan.

I Kroatien är motorvägar avgiftsbelagda. Betalning sker kontant eller med kort i betalstationer längs vägen. Kostnaden beror på hur långt man kör, till exempel kostar det ca 200 kr att köra mellan Zagreb och Split (40 mil). Det är förbjudet att prata i en handhållen mobiltelefon (handsfree går bra) och skicka SMS när du kör bil.

Öresundsbron mot kontinenten

Öresundsbron mot kontinenten. Foto: André Spiegel (CC BY-SA 2.0)

Du passerar Danmark (såvida du inte åker färja direkt från Sverige till Tyskland), Tyskland, Österrike, Slovenien och eventuellt Italien eller Ungern på vägen till Kroatien. Tänk på att kolla upp vad som gäller för trafiken i Kroatien och de länder du passerar.

Dagens v?der, Split

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regn
13 ?C

Länktips för bokning av resor till Kroatien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Kroatien.
Charterresor till Dubrovnik, Split, Hvar eller andra delar av Kroatien kan bokas hos bland annat Apollo.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!