Resa till Zadar

Zadar är en av Kroatiens största städer, men flygplatsen är liten och speciellt under lågsäsong är trafiken något begränsad. Var ute i god tid för att hitta billiga biljetter!

Flyg till Zadar

Zadars flygplats är relativt liten. Det är bara Croatia Airlines som flyger härifrån året runt – till Zagreb och Pula. Detta gör att det blir minst 1, men oftast 2 eller 3, mellanlandningar om man flyger hit från Skandinavien.

Tack vare att Croatia Airlines är med i Star Alliance, kan man boka en kombinerad resa där delsträckor flygs av t.ex. SAS eller Lufthansa (Stockholm-München med SAS, München-Zagreb med Lufthansa och Zagreb-Zadar med Croatia Airlines är bara en av många kombinationer).

Croatia Airlines flyger till Zagreb

Croatia Airlines flyger till Zagreb. Foto: Carlos Correa Loyola (CC BY 2.0)

Biljetter finns från ca 1800 kr t/r, men går att hitta billigare om man bokar i god tid eller prickar in någon kampanj från flygbolagen.

Flera flygbolag flyger till Zadar under högsäsong. Från Stockholm-Skavsta flyger Ryanair. Flyg utan mellanlandningar är förstås det snabbaste och enklaste sättet att ta sig hit. Biljettpriserna varierar beroende på efterfrågan, men det kan gå att hitta biljetter med Ryanair för under 400-500 kr för en enkelresa.

Tåg till Zadar

Det går att åka tåg från Sverige till Kroatien, men resan tar omkring 1 dygn och inkluderar flera tågbyten. och inkluderar flera tågbyten.

Exempel på kroatiskt tåg

Exempel på kroatiskt tåg. Foto: David Holt (CC BY-SA 2.0)

Exempelvis kan man åka Malmö från Malmö till Zagreb med byten i Hamburg eller Berlin och sedan ytterligare ett byte i München eller Budapest. Från Zagreb kan man sedan åka regionaltåg och till Zadar, en resa som tar ca 8 timmar.

Bil till Zadar

Från Malmö till Zadar är det nästan 190 mil. Bortsett från färjeförbindelsen mellan Rödby och Puttgarden är det motorväg i princip hela resan.

I Kroatien är motorvägar avgiftsbelagda. Betalning sker kontant eller med kort i betalstationer längs vägen. Kostnaden beror på hur långt man kör, till exempel kostar det ca 200 kr att köra mellan Zagreb och Split (40 mil). Det är förbjudet att prata i en handhållen mobiltelefon (handsfree går bra) och skicka SMS när du kör bil.

Öresundsbron mot kontinenten

Öresundsbron mot kontinenten. Foto: André Spiegel (CC BY-SA 2.0)

Du passerar Danmark (såvida du inte åker färja direkt från Sverige till Tyskland), Tyskland, Österrike, Slovenien och eventuellt Italien eller Ungern på vägen till Kroatien. Tänk på att kolla upp vad som gäller för trafiken i Kroatien och de länder du passerar.

Dagens v?der, Zadar

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regn
12 ?C

Länktips för bokning av resor till Kroatien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Kroatien.
Charterresor till Dubrovnik, Split, Hvar eller andra delar av Kroatien kan bokas hos bland annat Apollo.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!