Mat och dryck

Zadar är en kuststad och av den anledningen är det marina inslaget i matlagningen mycket stor. Fisk och skaldjur en mycket vanligt förekommande del i all matlagning här, även om det förstås finns betydligt mer mat och smaker att välja på. Här kommer ett par restaurangtips!

Fosa

Fosa är en populär restaurang i Zadar, till skillnad från Konoba Rafelo nedan så är detta en restaurang i det lite högre prisskiktet. Här är det fisk som är specialiteten, och de lyckas ofta riktigt bra. Restaurangen ligger vackert vid hamnen, så man kan förvänta sig en riktigt vacker utsikt.

Restaurang Fosa

Restaurang Fosa. Foto: Janos Korom Dr. (CC BY-SA 2.0)

Konoba Rafelo

Stadens populäraste program, enligt de som lämnat omdöme på Tripadvisor, är Konoba Rafelo. Bra mat och stora portioner (kanske till och med för stora?) till ett bra pris gör det här till en vinnare. Här är det främst kött på menyn. Restaurangen ligger vid vattnet en promenad bort från Zadars äldsta delar.

Dagens v?der, Zadar

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regn
12 ?C

Länktips för bokning av resor till Kroatien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Kroatien.
Charterresor till Dubrovnik, Split, Hvar eller andra delar av Kroatien kan bokas hos bland annat Apollo.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!