Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Kroatien till riktigt bra priser!

Museum

Pula är en stad med gamla anor och en historia som går hela vägen tillbaka till antikens dagar och det romerska imperiet, vilket gör Pula till en mycket spännande stad att besöka för alla som i vart fall är en smula intresserade av historia. Söker du efter ett resemål som bjuder på lika delar sol och bad och historia så är Pula utan minsta tvivel ett alternativ som du ska ta och kika lite närmare på!

Historiska museet

Det Historiska museet i Pula är inrymt i ett venetianskt citadell från 1700-talet som är beläget på en kulle mitt i den gamla staden. Här har man tagit fasta på att Pula är en hamnstad, på så sätt att det mesta av museets utställningar är tillägnade Pulas maritima historia.

Utanför Historiska museet i Pula

Utanför Historiska museet i Pula. Foto: Chris Yunker (CC BY-SA 2.0)

Visste du till exempel att man har säkrat fotspår från dinosaurier i havet strax utanför Pula och att det pågår arkeologiska utgrävningar i Istrien efter dinosaurieskelett som har hittats där. Rena rama Jurassic Park, alltså. Pula är ett enda stort eldorado för historiefreaks.

Arkeologiska museet

Istriens Arkeologiska museum ligger i en park med vacker utsikt över stan. Detta museum slog upp sina portar redan 1949 och kan erbjuda sina besökare ett brett spektra av Pulas och Istriens historia ända från förhistorisk tid och ända fram till medeltiden.

Museets verksamhet drog dock igång redan i augusti 1802 när en person vid namn Marmont donerade sin samling av romerska föremål till det som senare skulle bli det arkeologiska museet i Pula.

Spår efter romarriket

Själva Pula bär tydliga spår från romartiden. Blanda annat här finns i anslutning till väldiga amfiteatern (se mer under Sevärdheter) en stor och permanent utställning som handlar om vinproduktion och framställning av olivolja i Istrien under antiken.

Dagens v?der, Pula

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regn
13 ?C

Länktips för bokning av resor till Kroatien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Kroatien.
Charterresor till Dubrovnik, Split, Hvar eller andra delar av Kroatien kan bokas hos bland annat Apollo.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!