Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Kroatien till riktigt bra priser!

Shopping

Samtidigt som man kan få en känsla av vandra runt i en mondän gammal, medeltida stad med kullerstensbelagda gator och trånga gränder så har Pula ett helt annat ansikte. Pula är nämligen en i allra högsta grad modern storstad, om än i ett mer behändigt format än andra urbana storstadsområden som finns på andra håll i världen.

Gågatorna Sergijevaca, Kandlerova och Flanaticka ulica

De två gågatorna Sergijevaca och Kandlerova ligger i den gamla stan. Det är här du ska hänga om du gillar att gå omkring och botanisera i små och mysiga butiker där man kan shoppa loss bland souvenirer av alla de slag som tänkas kan. Vill du ha med dig en fin minnespryl från din resa till Pula så är det alltså till Sergijevaca och Kandlerova som du ska söka dig.

Shoppa med lokalbefolkningen

Shoppa med lokalbefolkningen. Foto: Chris Yunker (CC BY-SA 2.0)

Flanaticka ulica är ett eminent shoppingstråk går från Sergiansbågen och sträcker sig bort mot den stora saluhallen. Är du ett märkesfreak så är det hit du ska ta dig för att få ditt lystmäte. Utmed denna gågata så trängs nämligen klädbutiker och märkesaffärer i massor. Får du inte nog av vad Flanaticka ulica har att bjuda på i shoppingväg så kan du alltid ta dig en avstickare till någon av alla tvärgatorna i området.

Giardini

Giardini är den stora huvudgatan i Pula. Om man ska göra en – visserligen haltande men ändå – jämförelse så skulle man kunna säga att Giardini är för Pula vad Las Ramblas är för Barcelona. Gatan har breda trottoarer, massor av urmysiga caféer och en minst sagt livlig kommers där man kan göra riktigt fina fynd.

Giardini har som sagt mycket att bjuda på för nyfikna och shoppingsugna turister. Bland alla marknadsstånden kan du fynda det vanliga tingeltanglet men även hitta fotbollströjor, CD-skivor och billiga kläder för både honom och henne. Ta dig tid att gå runt och bara njuta av folkvimlet och den pågående handeln.

Saluhallen

På nedervåningen säljer man kött, fisk och ost på ett tilltalande och mycket smakfullt sätt. På övervåningen hittar du kaféer där du kan välja att sitta inomhus och ta en stilla fika eller på terrasserna som löper utmed saluhallens ytterväggar.

Dagens v?der, Pula

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regn
13 ?C

Länktips för bokning av resor till Kroatien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Kroatien.
Charterresor till Dubrovnik, Split, Hvar eller andra delar av Kroatien kan bokas hos bland annat Apollo.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!