Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Kroatien till riktigt bra priser!

Mat och dryck

Om man ska ge sig ut på jakt efter Pulas själ vad gäller mat och dryck så kan man nog säga, utan större överdrifter, att folket i Pula, precis som överallt annars i Kroatiens kustnära samhällen, städer och byar, till stor del lever på det som Adriatiska havet har att erbjuda. Det är nämligen fisk och skaldjur som gäller för det allra mesta.

Fisk är en basvara längs Kroatiska kusten

Fisk är en basvara längs Kroatiska kusten. Foto: Alex Proimos (CC BY 2.0)

Bistro Mozaik

I en tvärgränd till den mycket populära gågatan Sergijevaca ligger en av Pulas allra mest frekventerade restauranger som serverar fisk och skaldjur. Bistro Mozaik är ett i ordets rätta bemärkelse ganska "basic" ställe. Såväl inredningen som maten man serverar är väldans rustik. Men gott är det. Är du sugen på att prova "Sea food the Istrian way" så är Bistro Mozaik restaurangen för dig.

Kantina

En trevlig restaurang som är inrymd i en villa med tydlig habsburgsk arkitektur. Du kan välja mellan att sitta inomhus eller att dinera ute på terassen. Vill du stifta närmare bekantskap med istrisk husmanskost så finns det förmodligen ingen bättre restaurang i hela Pula att göra det på än hos Kantina.

Jupiter Pizzeria

Pula och hela regionen Istrien är på många sätt en korsväg där Kroatien möter Italien i en synnerlig mixa av både öst och väst. Detta visar sig inte minst i den matkultur som man bara hittar här. Skulle du bli sugen på att klämma en pizza under ditt besök i Pula så rekommenderas du att besöka Jupiter Pizzeria, här serverar man nämligen stans absolut godaste pizzor som du kan avnjuta ute på terassen under en stjärnklar natthimmel.

Dagens v?der, Pula

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regn
13 ?C

Länktips för bokning av resor till Kroatien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Kroatien.
Charterresor till Dubrovnik, Split, Hvar eller andra delar av Kroatien kan bokas hos bland annat Apollo.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!