Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Kroatien till riktigt bra priser!

Resa till Pula

Pula är ett utpräglat semesterresmål vilket främst påverkar flygförbindelserna. På sommaren flyger ett flertag flygbolag hit, men under vinterhalvåret är utbudet något sämre. Ett förslag kan då vara att flyga till Zagreb och hyra bil eller åka tåg eller buss till Pula.

Flyg till Pula

Flygplatsen i Pula ligger 6 km utanför staden. Det är en relativt liten flygplats som bara trafikeras av bara ett fåtal flygbolag, däribland Croatia Airlines som flyger till Zadar och Zagreb. Detta innebär minst 1 men oftast 2 eller 3 mellanlandningar om man flyger från Skandinavien.

Croatia Airlines är med i Star Alliance vilket gör att man kan boka en kombinerad resa där andra delsträckor flygs av t.ex. SAS eller Lufthansa (ett exempel är Stockholm-München med SAS, München-Zagreb med Lufthansa och Zagreb-Pula med Croatia Airlines).

Croatia Airlines flyger till Pula

Croatia Airlines flyger till Pula. Foto: Carlos Correa Loyola (CC BY 2.0)

Biljetter finns från ca 1800 kr t/r, men går att hitta billigare om man bokar i god tid eller prickar in någon kampanj från flygbolagen.

Under vissa perioder flyger lågprisflygbolaget Norwegian till Pula från Stockholm vilket sparar en hel del tid – och ofta även pengar. Biljettpriserna varierar beroende på efterfrågan, men Norwegian har tidigare haft kampanjer med biljetter för under 400 kr för en enkelresa.

Tåg till Pula

Det går att åka tåg från Sverige till Kroatien, men resan tar omkring 1 dygn och inkluderar flera tågbyten. och inkluderar flera tågbyten.

Exempel på kroatiskt tåg

Exempel på kroatiskt tåg. Foto: David Holt (CC BY-SA 2.0)

Exempelvis kan man åka Malmö från Malmö till Zagreb med byten i Hamburg eller Berlin och sedan byte i München. Från Zagreb kan man sedan åka regionaltåg till Rijeka (restid ca 4 timmar). Den sista sträckan får man ta sig med buss (restid ca 1 timme).

Bil till Pula

Från Malmö till Pula är det drygt 160 mil. Bortsett från färjeförbindelsen mellan Rödby och Puttgarden är det motorväg i princip hela resan.

I Kroatien är motorvägar avgiftsbelagda. Betalning sker kontant eller med kort i betalstationer längs vägen. Kostnaden beror på hur långt man kör, till exempel kostar det ca 200 kr att köra mellan Zagreb och Split (40 mil). Det är förbjudet att prata i en handhållen mobiltelefon (handsfree går bra) och skicka SMS när du kör bil.

Totalstopp på Autobahn

Totalstopp på Autobahn. Foto: "Kunstee" (CC BY 2.0)

Du passerar Danmark (såvida du inte åker färja direkt från Sverige till Tyskland), Tyskland, Österrike, Slovenien och eventuellt Italien eller Ungern på vägen till Kroatien. Tänk på att kolla upp vad som gäller för trafiken i Kroatien och de länder du passerar.

Dagens v?der, Pula

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Regn
13 ?C

Länktips för bokning av resor till Kroatien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Kroatien.
Charterresor till Dubrovnik, Split, Hvar eller andra delar av Kroatien kan bokas hos bland annat Apollo.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!