Resa till Zagreb

Zagreb är inte det största resmålet i Kroatien, men då det är landets huvudstad och tillika den största staden i landet så har staden ändå mycket bra förbindelser med omvärlden.

Flyg till Zagreb

Zagreb har relativt bra flygförbindelser med Skandinavien. Croatia Airlines flyger direkt mellan Zagreb och Köpenhamn, men flyger man istället från Stockholm eller Göteborg får man räkna med minst en mellanlandning.

Croatia Airlines är, liksom bland annat SAS och Lufthansa, medlemmar i Star Alliance vilket innebär att man kan flyga med två (eller flera) av dessa flygbolag i samma resa. Antalet anslutningar och alternativ blir därför fler.

Croatia Airlines flyger till Zagreb

Croatia Airlines flyger till Zagreb. Foto: Carlos Correa Loyola (CC BY 2.0)

Några andra alternativ är att flyga med t.ex. Air France via Paris eller Malev via Budapest. Vår erfarenhet är att det oftast blir något dyrare att resa med dessa flygbolag, men det är förstås ändå värt att kolla upp innan man bokar sin resa.

Flygbolagen kan ha tillfälliga kampanjer med riktigt bra priser, men räkna med att det kommer kosta från ca 1500 kr t/r för de billigaste biljetterna.

Under perioder flyger lågprisflygbolaget Norwegian till Zagreb från Köpenhamn. Är man ute i god tid kan man då hitta biljetter för något lägre pris än vad vi nämnt ovan.

Flygplatsen ligger 1 mil utanför staden, till vilken man kommer på ca 40 minuter med direktbuss från flygplatsen. En knapp kilometer från flygplatsen ligger Velika Gorica varifrån man kan åka in till centrala Zagreb med lokaltrafik. Det blir något billigare, men å andra sidan är restiden minst 20 minuter längre.

Tåg till Zagreb

Det går att åka tåg från Sverige till Kroatien, men resan tar omkring 1 dygn och inkluderar flera tågbyten. och inkluderar flera tågbyten.

Zagreb centralstation

Zagreb centralstation. Foto: Chris Yunker (CC BY-SA 2.0)

Exempelvis kan man åka Malmö från Malmö till Zagreb med byten i Hamburg eller Berlin och sedan ytterligare ett byte i München eller Budapest.

Bil till Zagreb

Från Malmö till Zagreb är det närmare 160 mil. Bortsett från färjeförbindelsen mellan Rödby och Puttgarden är det motorväg i princip hela resan.

I Kroatien är motorvägar avgiftsbelagda. Betalning sker kontant eller med kort i betalstationer längs vägen. Kostnaden beror på hur långt man kör, till exempel kostar det ca 200 kr att köra mellan Zagreb och Split (40 mil). Det är förbjudet att prata i en handhållen mobiltelefon (handsfree går bra) och skicka SMS när du kör bil.

Du passerar Danmark (såvida du inte åker färja direkt från Sverige till Tyskland), Tyskland, Österrike, Slovenien och eventuellt Italien eller Ungern på vägen till Kroatien. Tänk på att kolla upp vad som gäller för trafiken i Kroatien och de länder du passerar.

Dagens v?der, Zagreb

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Molnigt
4 ?C

Länktips för bokning av resor till Kroatien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Kroatien.
Charterresor till Dubrovnik, Split, Hvar eller andra delar av Kroatien kan bokas hos bland annat Apollo.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!