Hos Hotels.com hittar du ett stort utbud av hotell i Kroatien till riktigt bra priser!

Ta sig runt

Allt i Zagreb utgår från det centralt belägna torget Trg bana Jelacica. Härifrån är det i princip gångavstånd till det mesta som finns att se och uppleva i Kroatiens huvudstad. Torget är också navet för kollektivtrafiken i Zagreb - härifrån utgår till exempel all busstrafik och det är här som skärningspunkten för alla spårvagnslinjer finns.

Kollektivtrafik

Zagreb har ett stort spårvagnsnät (16 linjer) som under dagtid körs med 5-10 minuterstrafik. Första linjen öppnasdes 1891, och nätet elektrifierades 1910. Det har gått tag sen dess och de flesta spårvagnarna är mycket moderna. Linjenätet kompleteras med busstrafik.

Moderna spårvagnar

Moderna spårvagnar. Foto: David Holt (CC BY-SA 2.0)

Spårvagnarna och bussarna körs av ZET. Biljetter köper man på två sätt: antingen i en tidningskiosk eller så direkt av konduktören. Att köpa biljett ombord är dock en smula dyrare än i en kiosk, men priset ligger omkring 6 kuna. Du kan även köpa en 24-timmarsbiljett som gäller i hela Zagreb för ca 15 kuna.

Det går även att köpa ett Zagreb Card för 24 eller 72 timmar. 72-timmarskortet kostar ca 90 kuna. Med kortet reser man gratis med kollektivtrafiken, dessutom får man rabatt på entrén till flera museum.

Har du planer på en helnatt i Zagreb så kan det vara bra att veta att spårvagnarna går ganska oregelbundet efter midnatt. Dessutom stannar inte spårvagnarna vid alla hållplatser under nattrafiken.

Taxi

Det är sällan svårt att få tag i en taxi i Zagreb, priset är dock relativt högt - i alla fall med östeuropeiska mått. Detta beror på att det rått en monopolsituation med bara ett taxibolag på marknaden, men detta håller nu på att ändras.

Dagens v?der, Zagreb

Ikon: http://www.dotvoid.se (CC BY-ND 3.0)Molnigt
4 ?C

Länktips för bokning av resor till Kroatien

Störst utbud av hotell finns på Hotels.com. Här finns ofta kampanjer med riktigt bra priser på hotell i Kroatien.
Charterresor till Dubrovnik, Split, Hvar eller andra delar av Kroatien kan bokas hos bland annat Apollo.
Sök flygbiljetter och hitta lägsta pris på flygresor med hjälp av Boardingpass.se som samlar priser från alla stora flygbolag och resebyråer.
Den här webbplatsen använder cookies för att tillhandahålla tjänster, anpassa annonser och analysera trafik. Genom att använda webbplatsen godkänner du användningen av cookies. Mer information
Jag f?rst?r!